Wie zijn wij?

Onze missie

De Koninklijke Harmonie Mechelen is een onafhankelijke VZW met een socioculturele opdracht, los van iedere ideologische, politieke, of commerciƫle binding.

De doelstelling is muziek maken in groep. Mannen, vrouwen, jong en oud onder elkaar, in een vriendschappelijke sfeer, en onder de leiding van een professionele dirigent. Een basiskennis van notenleer en instrument is nodig, maar verder speelt ieder naar best vermogen. Alle muzikanten hebben inspraak in de jaarlijkse samenstelling van het nieuwe repertoire, dat telkens alle voor de harmonie gepaste muziekgenres omspant.

Er worden geen wandelconcerten of taptoes gespeeld, en de vereniging neemt niet deel aan wedstrijden.

Iedere donderdag wordt repetitie gehouden, met uitzondering van de verlofperioden, en jaarlijks wordt een vijftiental concerten gespeeld. Dit zijn zowel verbroederingsconcerten met andere verenigingen als uitvoeringen in opdracht van de stad Mechelen, en een jaarlijks groot concert in de Mechelse stadsschouwburg.

Ons bestuur:

Bruno Vaganee